Actie binnenklimaat quickscan onderzoek voor kinderopvang inclusief gratis CO2 meter

By | Nieuws | No Comments

Bent u eigenaar van een kinderopvang?

En bent u al op de hoogte van de strengere eisen die vanaf 1 april 2017 gelden voor luchtkwaliteit en ventilatie?

Strengere ventilatie-eisen vanaf 2017

Vanaf 1 april 2017 gaan strengere eisen gelden voor luchtkwaliteit en ventilatie in de kinderopvang. Nog niet begonnen? Dit kunt u nu nog doen.
Voor slaapruimtes heeft de nieuwe rekenmethode van CO2-waarde grote consequenties.
Gemiddeld valt de eis voor CO2-waarde daar drie keer lager uit.

Vijf jaar geleden, toen het nieuwe Bouwbesluit 2012 inging, klonk 1 april 2017 nog ver weg. Inmiddels is het bijna zover en zijn er nog enkele maanden maanden om de CO2-waarden in uw binnenruimtes te laten voldoen aan de vereisten. Nieuwbouw-locaties moeten al sinds 2012 voldoen aan de ventilatie-eisen van het nieuwste Bouwbesluit. Locaties in bestaande bouw kregen vijf jaar de tijd om ook aan de ventilatie-eisen te voldoen.

Luchtcapaciteit

De maatregelen houden in dat bestaande locaties moeten voorzien in een goed systeem van toe- en afvoer van lucht in verblijfsruimtes. Er wordt een capaciteit van ten minste 3,44 liter verse lucht per persoon per seconde vereist. Sinds 2012 wordt de luchtkwaliteit anders gemeten. Deze wordt gebaseerd op het aantal personen in een ruimte in plaats van het aantal vierkante meters. Voor slaapruimtes heeft dat grote consequenties. Gemiddeld valt de CO2-waarde daar drie keer hoger uit dan voorheen.

CO2-waarden

CO2 verlagen kan alleen door beter te ventileren. Bij een concentratie van 800 parts per million (ppm) CO2 of hoger wordt lucht als onfris gekwalificeerd, maar de GGD zal bij de inspectie pas na 1000ppm vragen stellen. Vanaf deze waarde kunnen klachten als hoofdpijn en slaperigheid optreden. Arie den Hartog van het bedrijf Airteq meet regelmatig CO2-waarden in de kinderopvang. ‘Van alle metingen die wij verrichten, is op zeventig procent van de locaties de CO2-waarde te hoog. In slaapkamers meten we soms CO2-waarden van boven de 2000 ppm.

Meetapparatuur

Om te weten hoe het binnen uw organisatie gesteld is, is het belangrijk om de hoogte van koolstofdioxide in de ruimte te (laten) analyseren. ‘ Momentopnames geven daarbij geen goed beeld’, zegt Den Hartog. ’Zo’n meter kan pas na twee weken een betrouwbaar resultaat geven. Waarden gemeten in een warme periode zijn niet representatief omdat er dan meer geventileerd wordt.’ Adviesbureaus kunnen vervolgens vertellen waar ventilatiewinst te behalen valt, bijvoorbeeld in het gedrag van medewerkers, door te checken of roosters en ventilatieraampjes open staan en vaak helpt het om de ventilatieroosters eens goed schoon te maken.

 

Actie New Tech BV; een onafhankelijke adviseur komt het binnenklimaat bij u op locatie onderzoeken.

Voor een bedrag van €550,- exclusief btw komt een onafhankelijke adviseur bij u op locatie langs om het binnenklimaat te beoordelen; hij meet het binnenklimaat, onderzoekt het ventilatiesysteem en u ontvangt een rapport met bevindingen en aandachtspunten waarin wij aangeven of uw kinderopvang voldoet aan de nieuwe eisen en wat voor oplossingen benodigd zijn.

Wat doen wij?;

  • meting van de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2-concentratie gedurende een aantal dagen; deze parameters geven een indicatie van de werking van klimaatinstallaties en de kwaliteit van het binnenklimaat;
  • inspectie van de luchtbehandelingskast en luchtroosters;
  • Een rapportage met onze bevindingen en maatwerk advies over mogelijke oplossingen.

Tijdelijke actie; Indien u vóór 31 maart 2017 een quickscan binnenklimaat onderzoekt bij ons afneemt ontvangt u gratis een kwalitatieve Co2-temperatuur-relatieve vochtigheid meter en tevens datalogger van het Duitse merk Wohler ter waarde van €230,-.!

Interesse? contact ons via info@newtechbv.nl of bel naar 0203541279

*Prijzen zijn geldig voor regio Amsterdam en omgeving*

Opdracht gekregen voor MFA (multifunctionele accommodatie) Zeewijk te IJmuiden

By | Geen categorie | No Comments

Opdracht gekregen voor MFA (multifunctionele accommodatie) Zeewijk te IJmuiden om in dit recent in 2014 gebouwde complex het binnenklimaat in het schoolgebouw, horeca gedeelte, kinderopvang en sportzalen te onderzoeken en te optimaliseren.Tevens gaan wij een regeltechnische uitdaging aan om de werking van de aangebrachte installaties zoals BAOPT Luchtbehandeling,WKO(Warmte Koude Opslag) ,CV ketels ,vloerverwarming en afzuiginstallaties op de juiste manier op elkaar af te stemmen!

download

GREEN DEAL SUBSIDIE BESCHIKBAAR VOOR SCHOLEN

By | Geen categorie | No Comments
New Tech installatie adviesbureau kan per heden ingeschakeld worden als externe partij om scholen advies te geven ten aanzien van het verduurzamen van hun gebouwen.
 
Vanaf maandag 3 oktober 2016 is de subsidie beschikbaar die schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs helpt bij het verduurzamen van hun schoolgebouwen.
 
Er is een subsidieregeling voor schoolbesturen PO en VO (inclusief ROC of AOC school voor voortgezet onderwijs).
Er is subsidie voor het inschakelen van een extern adviseur om scholen te verduurzamen en verfrissen.
New Tech BV is erkend adviseur voor de green deal scholen
Bekijk dan deze lijst met bureaus voor extern advies.
Er is ruimte voor ongeveer 150 aanvragen.
Er wordt een bijdrage van schoolbesturen zelf gevraagd; er is dus sprake van co-financiering.
Om een subsidieaanvraag te kunnen doen heeft u een eHerkennning (niveau 1) nodig.
De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via www.rvo.nl/gds.
collage-2016-10-21-1

Installatiemanagement levering duurzame pelletkachel voor Schoemakerloods te Delft

By | Recente projecten | No Comments

Van AM Vastgoed heeft New Tech BV ten behoeve van de Schoemakerloods te Delft opdracht gekregen voor het uitvoeren van installatiemanagement werkzaamheden voor het leveren en monteren van een duurzame pelletkachel.

New Tech BV zal voor dit informatiecentrum ten aanzien van het nieuw bouw woning project Schoemaker Plantage de installatiebegeleiding, subsidie aanvraag en coördinatie doen ten behoeve van het leveren en monteren van dit duurzaame verwarmingssysteem.

collage-2016-10-21

Bedrijfsleven verplicht aan de energiebesparing

By | Geen categorie | No Comments

Voor bedrijven is de vrijblijvendheid in het nemen van klimaatmaatregelen voorbij, energiebesparing is vanaf nu verplicht.

Bedrijven die zich niet aan de afspraken uit het Energieakkoord houden, kunnen straks een boete krijgen.

Ruim honderdduizend bedrijven, waaronder ook restaurants en winkels, moeten hun panden energievriendelijker maken. Met de vrijwillige afspraken die tot nu toe zijn gemaakt, werden de doelen niet gehaald.

Bedrijven die voor oktober geen afspraken hebben gemaakt over energiebesparing, krijgen maatregelen opgelegd. Omgevingsdiensten gaan via de Wet Milieubeheer deze maatregelen handhaven.

New Tech BV heeft ondertussen voor een heleboel bedrijven vanuit de installaties maatwerk en onafhankelijke adviezen verleent om met kleine inspanningen en investeringen energie te besparen met een korte terugverdientijd.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.http://bit.ly/28UicGZ

 

New Tech BV is vanaf heden een erkend leerbedrijf

By | Geen categorie | No Comments

Per heden is New Tech BV een erkend leerbedrijf voor de installatiesector.

Wij bieden studenten de gelegenheid om bij ons te werken en te leren op basis van stage en leerwerkplaatsen in de vakken elektra, sanitair en werktuigbouwkundige installaties.

Studenten maken bij ons kennis met de praktijk in het begeleiden, omschrijven, engineering, aanbesteden en controleren van installatietechnische werkzaamheden waarbij theoretische kennis op basis van duurzame installatieconcepten verder worden uitgewerkt.

sbb-beeldmerk